IES Careers

Täby

Student Care Coordinator, Täby

About this vacancy

Internationella Engelska skolan i Täby söker en Elevhälsosamordnade/Student care coordinator.

Du kommer att arbeta som coordinator i vårt tvärprofessionella elevhälsoteam (Student Care Team) som tillsammans ska arbeta för att säkerställa det hälsofrämjande pch förebyggande  arbetet på skolan. I vårt SCT ingår speciallärare, studie- och yrkesvägledare, socialpedagog, skolsköterska, skolläkare, skolpsykolog, och kurator. SCT:s arbete leds av biträdande rektor. 

Elevhälsans arbete ställer stora krav på sina medarbetare, och förutom engagemang och ett genuint intresse för att jobba med barn, söker vi dig som har en utvecklad känsla för lagarbete, som tex. att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, samt både kan samverka och ta egna initiativ. 

Vi söker dig som har en socionom-, beteendervetarutbildning eller likvärdig samt flera års yrkeserfarenhet inom området, t.ex. som socialsekreterare, kurator, fältare, etc. Det är meriterande om du har arbetat inom skolans värld med elevhälsa tidigare. 

Du ska ha en gedigen insikt och kunskap gällande det svenska välfärdssystemet kring olika instanser och lagar. Det är meriterande om du har en god övergripande inblick i hur BUP, BUMM, socialtjänst, polis, utbidlningsförvaltningen, etc. verkar och samverkar. Det är även av vikt att du har insikter gällande de lagar som reglerar vårt dagliga arbete med elevhälsan i skolan, såsom exempelvis socialtjänstlagen, skollagen, barns rätt till hjälp och stöd.   

Du har en mycket god förmåga att organisera, skapa och behålla goda relationer med kollegor, elever och vårdnadshavare samt att du är är trygg i ditt professionella ledarskap och verkar som förebild och normsättare. 

Du behärskar både det svenska som det engelska språket på en ykresmässigt god nivå för att kunna ta del av styrdokument samt att kunna kommunicera professionellt. 

IES Täby tillhör organisationen Internationella Engelska Skolan i Sverige AB och är en väletablerad 4-9 skola i Täby grundad 2006. IES har en central elevhälsa där skolsköterskan blir inkluderad och får ta del av nätverksträffar och utbildning.  Att arbeta inom IES är en möjlighet  att arbeta i en internationell miljö med en tydlig pedagogisk tanke. Ledorden för skolan är tvåspråkighet, lugn lärmiljö och tough love. För mer information om vår skola besök http//engelska.se/taby

Alla Internationella Engelska skolor runt om i landet vilar på samma grundläggande vision, benämnda IES Ethos. Läs gärna mer om dessa och se om de stämmer överens med dina egna professionella värderingar och övertygelser

Denna är en 100% tjänst med sex månaders provanställning med tillträde enligt överenskommelse. Lön enligt överenskommelse, kollektivavtal finns.  Vi ser gärna att startdatum blir start på det nya skolåret, augusti 2024.

Anställningsform

Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning på 100%. Dagtid. Semestertjänst.

Registerkontroller görs i samband med anställningen. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av annonsplatser. 

Varmt välkommen med din ansökan. 

About IES

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is in both Swedish and English, and the hallways are bilingual. The language of meetings and communication amongst the staff is English.

IES is one of Sweden's largest school groups at compulsory school level with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES was established in 1993 and has since grown steadily whilst maintaining its quality.

More about the company and its schools, our history and ethos can be found at www.engelska.se

Vacancy details

School
Täby
Position
Student Care Coordinator
Position starts
Mon Aug 05 2024 00:00:00 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
Publish date
Tue Feb 27 2024 23:00:00 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
Closes at
Tue Apr 30 2024 21:59:00 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
Contract type
Permanent with probation
Working hours
Full time
Working language
Swedish and English

Contact

Name
Ibrahim Amdaouech
Email
ibrahim.amdaouech.taby@engelska.se