IES Careers

Kista

Teacher: Social Studies, Kista

About this vacancy

Behörig lärare i SO

Vi söker två behöriga lärare med lärarlegitimation i SO, till åk 4-5 med tillträde så snart som möjligt (studieledighet) och till åk 6-7 med tillträde senaste veckan 45. Andra tjänsten täcker en föräldraledighet som börjar oktober 2022. 

Internationella Engelska Skolan Kista är en åk 4-9 skola med 896 elever och drygt 100 medarbetare. Skolan öppnade 2015 och har sedan dess utökad till att bli den största grundskola i Rinkeby-Kista-området i norra Stockholm. Vi är stolta över vår elevgrupp där mer än 40 olika modersmål finns och denna mångfald avspeglas även i vår personalkår. Vi bedriver upp till 50 % av vår undervisning på engelska, enligt den svenska läroplanen (Lgr22).

Den SO-lärare som vi söker brinner för sitt ämne, har bra ordning i sitt klassrum och ett genuint intresse för elevernas välmående. Du kommer att samarbeta med kollegorna i ditt ämneslag för att planera inspirerande lektioner samt se till att den lokala arbetsplanen för svenska utvecklas. Utöver ämneslaget ingår du också i ett arbetslag där ni håller koll på elevernas akademiska utveckling och allmänna välmående. I arbetsrollen ingår även mentorskap för en klass som du delar med en kollega.

För att lyckas med undervisningen på IES Kista är det viktigt att förstå elevers olika bakgrund och förutsättningar samt ha förmåga att anpassa sig. På ett akademisk sätt prioriterar vi ett strukturerat och välplanerat undervisning baserat på forskningsinformerade metoder för effektiv hantering av kognitiv belastning och etablering av en grundläggande kunskapsbas.

När det gäller elevhälsan tror vi starkt på att våra elever frodas och trivs när vi ger dem rätt förutsättningar. Som säger Dr Ross Greene, "barn klarar sig bra om de kan". För oss är det även viktigt att eleverna lär sig ta ett personligt ansvar för sin egen utveckling och arbetsmiljö och att respektera sina skolkamrater, lärare och sig själva.

Som en del av IES-familjen är vi en tvåspråkig skola och rekryterar passionerad och mycket kompetent personal från såväl Sverige som utomlands. Är du en kompetent och entusiastisk lagspelare som gillar en utmaning och möjligheten att arbeta i en stimulerande miljö är du varmt välkommen till IES Kista.

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt via vår ansökningsportal IES Careers.

About IES

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Vacancy details

School
Kista
Position
Teacher
Subjects taught
Social Studies
Ages
10 - 15
Position starts
Mon Oct 17 2022 00:00:00 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
Publish date
Wed Aug 17 2022 22:00:00 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
Closes at
Sun Oct 30 2022 22:59:00 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
Contract type
Fixed term
Working hours
Full time
Working language
Swedish

Contact

Name
Naila Jinnah Brunelle
Phone
073-625 29 32
Email
naila.jinnah.kista@engelska.se