IES Careers

Österåker

Teacher: German, Österåker

About this vacancy

Legitimerad lärare i Tyska  åk 6-7

Ditt nya jobb

IES Österåker är en skola för årskurserna F-9 med 600 elever. Skolan ligger i Åkersberga med goda kommunikationer till centrala Stockholm. Vi söker nu dig som är legitimerad lärare för årskurserna 6-9 i Tyska med start i augusti 2024.

Arbetsbeskrivningen inkluderar, förutom vanligt förekommande läraruppgifter såsom planering, undervisning, betygsättning och uppföljning, även mentorskap för elever i en av de klasserna du undervisar. Du behöver vara tillgänglig för möten med vårdnadshavare, elever och kollegor samt aktivt arbeta för att upprätthålla IES värdegrund och vision. Hos oss ligger fokus på lärande och på en lugn miljö där skolans rutiner och regler följs av både elever och personal.

En del av våra elevers framgång beror på att vi har ett förtroende för deras förmåga att lära och är övertygade om att varje elev kan nå sin bästa potential genom att ha tydliga och höga akademiska krav. Vi arbetar även målmedvetet för att samtliga elever skall bli ansvarstagande medmänniskor med hög ambition och ha självförtroende att använda sin begåvning.   

Din profil

Som person är du flexibel, en hängiven lagspelare med ett positivt förhållningssätt till ditt ämne. Du är kreativ och villig att göra det lilla extra för dina elever och kollegor. Du besitter verktygen för att skapa en god lärandemiljö i klassrummet där ditt tydliga ledarskap och din undervisningsstil bidrar till dina elevers framgång.

Du kan anpassa din undervisning för att nå olika elever och kan, i samarbete med vårt elevhälsoteam och våra specialpedagoger, arbeta inkluderande med de elever som har särskilda behov. För oss är fortlöpande, tydlig feedback till elever och vårdnadshavare ett måste och du ser det som en naturlig del av din undervisning. I denna feedback ger du information om både framsteg och områden för utveckling och förbättring. 

Vi söker dig som har svensk lärarlegitimation med behörighet för åk 6-9 i tyska och som vill undervisa elever i en internationell arbetsmiljö. Undervisningen sker på svenska och engelska. Även arbetsspråket kollegor emellan sker på både svenska och engelska. 

Tjänsten är ca 20%. 

Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningsperioden gått ut.

För att söka behöver du ett giltigt utdrag ur belastningsregistret för arbete i skolan.

About IES

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is in both Swedish and English, and the hallways are bilingual. The language of meetings and communication amongst the staff is English.


IES is one of Sweden's largest school groups at compulsory school level with 48 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

Vacancy details

School
Österåker
Position
Teacher
Subjects taught
German
Ages
12 - 15
Position starts
Thu Aug 01 2024 00:00:00 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
Publish date
Wed May 15 2024 22:00:00 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
Closes at
Wed Jul 31 2024 21:59:00 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
Contract type
Permanent with probation
Working hours
Part time
Working language
Swedish and English

Contact

Name
Elin Nordfeldt
Email
recruitment.osteraker@engelska.se