IES Careers

Växjö

Teacher: Social Studies, Swedish, Växjö

About this vacancy

Engagerad Sv/SO eller SO-lärare för mellanstadiet

Är du en passionerad, behörig och engagerad Sv/SO-lärare? Vill du vara en del av ett dynamiskt team på en skola som värdesätter studiero, säkerhet och respekt? Internationella Engelska Skolan i Växjö öppnar nu upp för en unik möjlighet för dig som är intresserad av att forma framtidens medborgare.

Detta är vi!

Vill du arbeta i en internationell miljö med en stödjande kultur är IES Växjö platsen för dig. Här värnar vi om våra elever genom hela skoldagen och vårt EHT team finns på plats 100% alla dagar i veckan. Vi har en bred elevgrupp som talar omkring ett 30-tal olika modersmål samt med en rik internationell personalgrupp.

Internationella Engelska Skolan Växjö är en skola med tillhörande fritidshem, där vi får följa eleverna från förskoleklass till och med årskurs 9. Vår skola växer och inför läsåret 24/25 kommer vi att ha cirka 350 elever. Skolan startades augusti 2022.

IES Växjö är en tvåspråkig skola. Du bör därför känna dig bekväm med att kommunicera med kollegor, elever och deras familjer på både svenska och engelska.

Som medarbetare hos oss ingår du i ett arbetslag där ni tillsammans arbetar för att driva och utveckla verksamheten. Vi arbetar för att varje elev ska känna trygghet och trivsel i en lärande miljö. Vi arbetar för att väcka elevernas lust, engagemang, nyfikenhet och kreativitet. Varje elev ska få möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och känna tilltro till sin egen förmåga.

Detta är du!

Du är behörig lärare för ovan nämnda ämnen och åldrar. Du är trygg i ditt professionella ledarskap och skapar en trygg och stabil miljö både i och utanför klassrummet. Du värdesätter och levererar ett personligt, tydligt och balanserat ledarskap med både kontroll och elevengagemang i fokus. Du är en tydlig och aktiv normsättare. Du är en entusiastisk och engagerad lärare med en stark vilja att bidra till både elevers och kollegors framgång.

Detta förväntar vi oss:

- Du ser vikten av att skapa och behålla goda relationer med kollegor, elever och vårdnadshavare.

- Du har en medveten tanke kring din roll som pedagog och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och ett professionellt förhållningssätt.

- Du ser samarbete som en självklarhet för att nå framgång i undervisningen.

- Du är engagerad i ditt ämne och drivs av att utmana alla elever oavsett bakgrund att göra sitt allra bästa.

- Du har verktygen för att skapa en god studiemiljö i klassrummet och ditt tydliga ledarskap och lärarstil bidrar till en god måluppfyllelse, en positiv inställning och till utveckling av verksamheten.

- Du har ett professionellt förhållningssätt, är en lagspelare som värdesätter samarbete och öppen kommunikation. Du har också en varm och öppen personlighet samt förmåga att sätta gränser.

- Du förmår att differentiera din undervisning för att nå elever i behov av anpassningar och stöd, i samarbete med vårt elevhälsoteam.

- Löpande återkoppling till elev och vårdnadshavare vad gäller framsteg och utvecklingsområden är en självklarhet och du låter det ta utrymme i din undervisning.

Rekryteringssprocess

Vi intervjuar fortlöpande för tjänsten. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt - vi ser fram emot att få läsa den och få chansen att prata med dig om tjänsten och dina kvalifikationer för den!

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och samarbetsförmåga. Tjänstgöringsgrad: 100%.

Alla Internationella Engelska Skolor i landet vilar på samma grund, vårt IES Ethos. Läs gärna mer om detta och se om de stämmer överens med dina egna professionella värderingar och övertygelser.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt från rekryteringsföretag och annonssäljare.

About IES

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is in both Swedish and English, and the hallways are bilingual. The language of meetings and communication amongst the staff is English.


IES is one of Sweden's largest school groups at compulsory school level with 48 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

Vacancy details

School
Växjö
Position
Teacher
Subjects taught
Social Studies, Swedish
Ages
10 - 12
Position starts
Tue Aug 06 2024 00:00:00 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
Publish date
Tue Mar 19 2024 23:00:00 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
Closes at
Fri May 31 2024 21:59:00 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
Contract type
Permanent with probation
Working hours
Full time
Working language
Swedish and English

Contact

Name
Mona Pfaus
Phone
070-047 45 09
Email
mona.pfaus.vaxjo@engelska.se