IES Careers

Växjö

Teacher: Special Education, Växjö

About this vacancy

Detta är vi!

Vill du arbeta i en internationell miljö med en stödjande kultur är IES Växjö platsen för dig! Här värnar vi om våra elever genom hela skoldagen och vårt EHT team finns på plats 100% alla dagar i veckan. Vi har en bred elevgrupp som talar ett 30-tal olika modersmål samt en rik internationell personalgrupp.

Internationella Engelska Skolan Växjö startades 1 augusti 2022 och är en F-9 skola med tillhörande fritidshem, där vi har möjligheten att följa eleverna från förskoleklass till årskurs 9. Vår skola växer och inför läsåret 24/25 kommer vi att ha cirka 340 elever från F-9. Skolan ligger ett stenkast från Södra Bergundasjön och i nära anslutning har vi skog som nyttjas av både skola och fritids.

IES Växjö är en tvåspråkig skola. Du bör känna dig bekväm med att kommunicera med kollegor, elever och deras familjer på både svenska och engelska. Vi uppmuntrar och stödjer internationellt utbildade lärare som börjar hos oss att både lära sig svenska och komplettera sin lärarutbildning för att nå en svensk lärarlegitimation på sikt.

Som medarbetare på skolan ingår du i ett arbetslag där ni tillsammans driver och utvecklar verksamheten. Vi arbetar för att varje elev ska känna trygghet och trivsel i en lärande miljö. Vi arbetar för att väcka elevernas lust, engagemang, nyfikenhet och kreativitet. Varje elev ska få möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och känna tilltro till sin egen förmåga.

Internationella Engelska Skolan Växjö söker nu en behörig speciallärare

Även du som studerar till speciallärare eller som har erfarenhet av att arbeta som speciallärare kan bli aktuell för anställning. För tillsvidareanställning krävs lärarlegitimation.

Detta är du! 

Du är behörig speciallärare. Vi hoppas att du ser vikten av att skapa och behålla goda relationer med kollegor, elever och vårdnadshavare. Du motiveras av att samarbeta med kollegor i en stödjande miljö. Vi ser gärna att du är trygg i ditt professionella ledarskap där du kan skapa en trygg och stabil miljö både i och utanför klassrummet. Du värdesätter och levererar ett personligt, tydligt och balanserat ledarskap med både kontroll och elevengagemang i fokus. Du som speciallärare är en tydlig och aktiv normsättare.

Du har också:

- ett genuint intresse för barns lärande och en passion för ditt yrke.

- en positiv inställning och bidrar till utveckling av verksamheten.

- ett professionellt förhållningssätt.

- ett flexibelt arbetssätt

- en stark övertygelse att samarbete är den självklara vägen till framgång i undervisningen.

- en varm och öppen personlighet samt förmåga att sätta gränser.

- initiativförmåga, och bedriver ett tydligt ledarskap i klassrummet.

- en förmåga att systematiskt dokumentera, analysera, utvärdera och följa upp elevernas kunskapsutveckling.

Rekryteringssprocess

Vi intervjuar fortlöpande för tjänsten. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt - vi ser fram emot att få läsa den och få chansen att prata med dig om tjänsten och dina kvalifikationer för den! Alla Internationella Engelska Skolor i landet vilar på samma grund, vårt IES Ethos. Läs gärna mer om detta och se om de stämmer överens med dina egna professionella värderingar och övertygelser.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och samarbetsförmåga. Tjänstgöringsgrad: 100%. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt från rekryteringsföretag och annonssäljare.

About IES

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is in both Swedish and English, and the hallways are bilingual. The language of meetings and communication amongst the staff is English.

IES is one of Sweden's largest school groups at compulsory school level with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES was established in 1993 and has since grown steadily whilst maintaining its quality.

More about the company and its schools, our history and ethos can be found at www.engelska.se

Vacancy details

School
Växjö
Position
Teacher
Subjects taught
Special Education
Position starts
Thu Aug 15 2024 00:00:00 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
Publish date
Mon Jan 22 2024 23:00:00 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
Closes at
Sat May 25 2024 21:59:00 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
Contract type
Permanent with probation
Working hours
Full time
Working language
Swedish and English

Contact

Name
Mona Pfaus
Phone
+46 700- 474 509
Email
mona.pfaus.vaxjo@engelska.se