IES Careers

Landskrona

Teacher: Textiles, Landskrona

About this vacancy

IES Landskrona söker en behörig lärare i textilslöjd

IES Landskrona öppnade sin dörr år 2017, och är en skola för årskurser F-9. I vår skola möts dagligen närmare 600 elever samt närmare 70 medarbetare. Vi är en tvåspråkig skola, engelska-svenska, som följer den svenska läroplanen. Att jobba i vår skola är att vara del av en professionell gemenskap och samarbete.

Vi söker nu en lärare med svensk lärarlegitimation som ska undervisa textilslöjd 100%.

Tjänsten är tillsvidareanställningar på heltid med tillträde 20240805 eller enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas de första 6 månaderna. 

Tjänstebeskrivning

Arbeta som lärare i åk 4-9. Du ingår i ett arbetslag med lärare inom praktiska/estetiska ämnen.  I ditt arbete ingår att planera, genomföra och följa upp din undervisning utifrån LGR22. Du har även ett mentorskap vilket innebär att du har ett övergripande ansvar för elevernas kunskapsutveckling. Du har en nära dialog med elevernas vårdnadshavare och genomför utvecklingssamtal.  

Vi söker dig som vill vara med och göra skillnad för eleverna i deras livslånga lärande. Vår verksamhet genomsyras av ett positivt synsätt och vi har en stark tilltro till elevernas förmåga. En stark värdegrund och positiv elevsyn är mycket viktigt för oss. Tillsammans med dina kollegor arbetar du för att skapa en trygg, strukturerad, utvecklande och stimulerande lärmiljö för eleverna. Du arbetar tillsammans i team med lärarkollegor, stödpedagoger. Vårt uppdrag är att tillsammans leda och stötta eleverna i deras sociala och kunskapsmässiga utveckling.

Vem är du?

Du har svensk lärarexamen med inriktning textilslöjd med svensk lärarlegitimation. Du har en klar pedagogisk insikt och förmåga att omsätta läroplanens mål i ditt arbete. Du har ett tydligt ledarskap och står starkt i dina elevgrupper. Du är flexibel, strukturerad och väl förberedd. Du är en närvarande och medforskande pedagog som utmanar och stimulerar eleverna till utveckling. En stark tro på samarbete som en framgångsfaktor för den pedagogiska utvecklingen, är en självklarhet för dig. Du har en rak och ödmjuk kommunikation med vårdnadshavare och skapar tillitsfulla relationer till elever, vårdnadshavare samt kollegor. 

Du bör vara positiv och samarbetsvillig och beredd på att ingå i ett internationellt team.  

I din roll undervisar du på engelska/svenska och kollegor emellan talar vi engelska/svenska. Det gör att du behöver behärska båda språken flytande, både i tal och skrift. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, och vi förutsätter att du har ett genuint intresse för barn och ungdomar. Vi söker främst dig med svensk lärarlegitimation. 

Hos oss är studiero viktigt, varför du behöver vara trygg i din lärarroll och ha förmågan att skapa ett gott arbetsklimat i våra elevgrupper. Du behöver också vara en lagspelare, ha en hög arbetsmoral och tycka om att arbeta med människor i en internationell skolmiljö. Du behöver ha en god förmåga att kommunicera och samverka med elever och kollegor, och en vilja att vara med och utveckla vår skola. Våra digitala plattformar är Google och SchoolSoft. 

Löpande intervjuer sker så skicka din ansökan till: eva.andersson.landskrona@engelska.se

About IES

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 39 schools and around 28,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

About IES

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is in both Swedish and English, and the hallways are bilingual. The language of meetings and communication amongst the staff is English.


IES is one of Sweden's largest school groups at compulsory school level with 48 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

Vacancy details

School
Landskrona
Position
Teacher
Subjects taught
Textiles
Ages
10 - 15
Position starts
Mon Aug 05 2024 00:00:00 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
Publish date
Tue Jul 09 2024 22:00:00 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
Closes at
Sun Jul 28 2024 21:59:00 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
Contract type
Permanent with probation
Working hours
Full time
Working language
Swedish and English

Contact

Name
Eva Andersson
Phone
0734201623
Email
eva.andersson.landskrona@engelska.se