IES Careers

Halmstad

Teacher: Swedish, Halmstad

About this vacancy

Är du en engagerad lärare som älskar att undervisa och skulle du trivas i en internationell miljö? Vi vid IES Halmstad söker nu en Lärare till vår FLEX- grupp med behörighet i svenska årskurs 4-9, gärna i kombination med något annat ämne. I gruppen jobbar man med elever i olika åldrar med olika behov. Du kan komma att undervisa flera grupper samtidigt med stöd av en resurspedagog och andra flexgruppslärare. Positionen är en tillsvidareanställning på 80-100% med tillträde i Augusti till höstterminen och inleds med 6 månaders provanställning.

Arbetsplatsen

IES Halmstad är en populär friskola för elever i årskurs 4–9 med runt 600 elever och 70 medarbetare. Oavsett om du är ny i yrket eller redan har arbetat flera år tror vi att IES Halmstad kan vara nästa steg. För dig som är ny finns gott om stöd att få på skolan, både från dina kollegor och från vår Academic Manager som gärna hjälper med planering, uppföljning och struktur. För dig som redan är etablerad lärare erbjuder skolan en inspirerande internationell miljö där strukturen och ordningen gör att du kan lägga mer av din arbetstid på undervisning och lärande och minimalt med tid på ordningsfrågor, vilket vi anser vara viktig del för en trevlig och positiv arbetsmiljö.

Vi tror på vår metod, the IES Ethos, att med tydligt fokus på att behärska det engelska språket, studiero, trygghet och respekt bygga en positiv skolmiljö som är tillåtande och inkluderande – och som ger bra skolresultat. Du tycker, precis som vi, att en lärare ska ha fokus på att undervisa och utveckla sin profession tillsammans med andra, och i övrigt ska det finnas bra stödstrukturer för allt från elevhälsa, lokalvård, IT-stöd till kollegial samverkan. Vi följer den svenska läroplanen med undervisning både på svenska och engelska.

Positionen

Du kommer att bli del av ett kreativt och erfaret team där du har ansvar för din egen undervisningsplanering. Vi arbetar nära varandra i våra ämneslag med ämnesutveckling och ämnesöverskridande teman, så vi letar efter en kreativ lagspelare som vill vara en del av en personalgrupp där vi jobbar tillsammans för att skapa en kvalitativ utbildning på vår skola.

Undervisningen sker på svenska eller på engelska, samtidigt som vårt företagsspråk är engelska och i tjänsten ingår även  Mentorskap som en del av arbetsuppgifterna.

Vem är du?

Du är engagerad och drivs av att utmana alla elever oavsett bakgrund att göra sitt allra bästa.

Du har verktygen för att skapa en god studiemiljö och ditt tydliga ledarskap och lärarstil bidrar till god måluppfyllelse.

Du förmår att differentiera din undervisning för att nå elever i behov av anpassningar och stöd. 

Löpande återkoppling till elev och vårdnadshavare vad gäller framsteg och utvecklingsområden är en självklarhet och du låter det ta utrymme i din undervisning.

Ansvarsområden

Behörighet

Varför du ska söka?

För rätt kandidat är det här en spännande möjlighet att jobba i en givande och intressant internationell miljö. Låter det här som en tjänst för dig? Skriv gärna ett personligt brev, bifoga CV och ansök redan idag! Rekrytering sker löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer kommer att hållas digitalt eller på plats i Halmstad.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner:

Johanna Winberg, Biträdande rektor 

Johanna.winberg.halmstad@engelska.se, 0733 40 54 09

Sara Unnevall, Specialpedagog, 

Sara.unnevall.halmstad@engelska.se, 0768 56 30 28

Sara Lecander, Facklig representant,

Sara.lecander.halmstad@engelska.se, 0761 30 34 67 

About IES

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Vacancy details

School
Halmstad
Position
Teacher
Subjects taught
Swedish
Ages
10 - 16
Position starts
Tue Aug 08 2023 00:00:00 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
Publish date
Thu Apr 13 2023 22:00:00 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
Closes at
Fri Jun 16 2023 21:59:00 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
Contract type
Permanent with probation
Working hours
Full time
Working language
Swedish and English

Contact

Name
Filip Larsson
Phone
070 080 98 05
Email
filip.larsson.halmstad@engelska.se